Tannprotese (gebiss)

Dersom du har mistet alle tennene eller bare noen, kan du få laget en tannprotese (gebiss). Den vil erstatte tennene som er borte. Protesen kan du ta ut og rengjøre selv.
Mange pasienter kan også ha bruk for en midlertidig proteseløsning, for eksempel dersom du skal ha en implantatløsning.

Proteser blir laget i samarbeid med tannlegen. Undersøkelse hos tannlegen vil vise hvilke løsninger som kan være aktuelle for deg.

Tannprotese - gebiss Dersom du mangler noen tenner, kan protesen lages slik at den er festet på tennene du har igjen. Hvis du senere skulle miste flere tenner er det vanligvis mulig å bygge de inn i protesen du allerede har.
Mangler du alle tennene vil protesen festes ved at den er i tett kontakt med slimhinnen (huden) i munnen.

Proteser er tannerstatninger som trenger regelmessig tilsyn hos tannlege, endringer i munnhulen kan kreve reparasjoner og tilpasning på nytt etter en tids bruk.

 

Nært samarbeid mellom deg som pasient, din tannlege og tanntekniker for best resultat

Det er vanlig at tanntekniker og tannlege samarbeider tett ved proteseløsninger, for at du som pasient skal bli fornøyd, og få en godt tilpasset protese som ser naturlig ut.

Alle opplysninger du har om hvordan tennene så ut før de gikk tapt er viktig informasjon for at resultatet skal bli så naturlig som mulig. Farge, tannform og særpreg kan enkelt tilpasses enten ved at du besøker din tanntekniker eller ved å sende bilder. Ta gjerne med gamle foto som viser hvordan tennene dine så ut.

Tennene vi velger å bruke blir satt opp i voks på en prøveprotese. Dette for at vi skal kunne justere underveis og at du skal godkjenne resultatet før tannteknikeren gjør protesen helt ferdig.
Fra du blir undersøkt første gang til protesen er ferdig er det vanlig å prøve flere ganger.

 

Materialvalg for proteser (gebiss)

Tannteknikeren har kunnskap om materialene som brukes og hvordan protesen lages. Alle acrylmaterialer og metallegeringer i tannproteser skal blant annet være CE- godkjente.
Som autorisert tannhelsepersonell er vi opptatt av at pasienten får en proteseløsning som kan fungere optimalt ut ifra munnhulens utgangspunkt.

 

Alt er anbefalinger og materialvalg vil være avhengig av din individuelle situasjon.

 

 

Personvern og cookies